Beste ouder(s),

Pistache Babycorner is een kinderdagverblijf dat erkend is door Kind en Gezin met 5 settingen verdeeld over Brasschaat en Ekeren. In elke opvang vertrekken we vanuit de gedachte ieder kind te benaderen met een persoonlijke aanpak waarbij we rekening houden met ieders zijn persoonlijke ontwikkeling. Ieder kind heeft bij ons de vrijheid om te groeien en ontwikkelen op zijn eigen ritme. Iedereen mag er zichzelf zijn!

We streven binnen ons kinderdagverblijf naar een huiselijke sfeer met vertrouwen voor geborgenheid zodat uw kind zich op en top kan voelen. Elke dag staan we met open armen klaar om uw kind te ontvangen.

Iedere opvanglocatie beschikt over aangepast speelgoed voor iedere leeftijd.  Tussendoor worden er geregeld geleide en of vrije activiteiten en knutselmomenten georganiseerd. Hier gaan we voor een optimale ontwikkeling waarbij het kind tijdens een dergelijke activiteit zoveel mogelijk kan ontplooien, ontdekken, zaken kan leren, …. Dit steeds in samenspraak met onze pedagogische ondersteuners. Verder beschikken we over een leuke buitenruimte waar we op ieder gepast moment gebruik van maken.

Pistache Babycorner biedt in iedere opvanglocatie inclusieve opvang aan. Dat wil zeggen dat ook kinderen met extra zorgbehoeften of een beperking met open armen worden ontvangen. Diversiteit tussen de kinderen biedt een enorme meerwaarde voor hun ontwikkeling. De kinderen leren meer van elkaar en hebben ook meer geborgenheid (lief zijn) voor elkaar.

Deze missie en visie wordt mee ondersteund en verbeterd door onze pedagogisch ondersteuners Ann en Marloes. Deze persoon zal u geregeld zien in één van de opvanglocaties om een handje te helpen waar nodig en om mee het pedagogische luik onder de loep te nemen. Zo zal deze geregeld een activiteit organiseren, enkele administratieve zaken mee voor haar rekening nemen, de begeleiders/ouders en kinderen oudersteunen waar nodig, … en ga zo maar door. Een goed gevuld en gevarieerd takenpakket!

Neem gerust een kijkje op onze site en we hopen uw kindje in de toekomst te mogen ontvangen in één van onze opvanglocaties.

We danken u voor uw interesse!

Het Pistache team